Začíname druhú polovicu sezóny vo Švédsku

Dňa 14.1. nás čakalo 3. kolo súťaže Division 1- Norra. Hrali sme v malom mestečku Orsa, približne 300 kilometrov severne od Köpingu. Teploty klesli až na -15 stupňov, cesta však prebehla bez problémov a celkom rýchlo. Čakali nás dva zápasy proti Umeå BTK a Norbergs BTK.

V prvom zápase sme nastupovali proti nie moc známym hráčom z Umeå. Na súpiske prevládali starší hráči, dvaja z nich obránari. Vstup do zápasu nám ale vyšiel skvele, hoci trošku v kŕči začal Ingo Péter a Viktor Gullbo. Prvé kolo sme ale vyhrali 4:0 a mali dobrú pozíciu. Mne sa podarilo poraziť Thomasa Huringa 3:0. V zápase som sa vždy dokázal prvý dostať do útoku, dobre som prijímal servis a nepúšťal zbytočne Huringa hrať. V druhom kole som narazil na najlepšieho hráča Umeå Frederika Jonssona. Nevedel som si zvyknúť na jeho nepríjemne pomalú hru. Utečeným backhandovým servisom a dobrým blokom ma dokázal odohnať od stola, musel som sa snažiť robiť body zo zadných vzdialeností. Dobre mi aj príjmal servis nepríjemným forehandovým flipom v ktorom bola nepríjemná rotácia. Keď som ale začal častejšie meniť podanie, darilo sa mi vyhrávať väčšinu bodov na svojom podaní. Tým pádom mi Jonssonovi stačilo zobrať jeden- dva servy a mal som náskok. Nakoniec som tento zápas, kde som furt prehrával dokázal ubojovať a pridať bod pre svoj tím. Moji spoluhráči si v druhom kole poradili so svojimi súpermi a podarilo sa nám zvíťaziť 8:0.

Köpings BTK- Umeå BTK 8:0

Druhý zápas nás čakal tím Norbergs BTK. V prvej polovici sme si s nimi poradili 8:2 a teraz sme tiež verili v úspech. Už od začiatku sme pôsobili viac sviežo a boli sme dravejší po víťazstve. V tomto zápase som sa stretol presne s tými istými hráčmi ako v septembri- Owe Karlsson a Angličan Thomas Maynard. Hráčov som už poznal, vedel som čo čakať a na čo si dávať pozor. V týchto zápasoch som bol už lepšie rozohraný a obidvoch svojich súperov som porazil 3:0. Snažil som sa hlavne nepokaziť prvý topspin a zbytočne si nekomplikovať situáciu vymýšľaním. Všetky svoje zápasy vyhrali aj moji spoluhráči a tak sme sa mohli tešiť z druhého víťazstva 8:0.

Köpings BTK- Norbergs BTK 8:0

V tomto kole nás čakali tímy na 5. a 6. mieste tabuľky. Samozrejme sa od nás očakávali dve víťazstvá, čo sme aj splnili. O mesiac nás ale čaká tretí tím tabuľky PK Smyg a Falu BTK…

Tím Köpings BTK, zľava: Viktor Gullbo, Ingemar Péter, Marcus Petterson, Tomáš Kopányi