Majstri Európy Ovtcharov a Samara

Majstrovstvá Európy v stolnom tenise mužov a žien sa konali v ruskom Ekateringburgu od 25.9.-4.10.2015. V nedeľu sa rozdali posledné kolekcie medailí a tituly pre kráľov Európy stolného tenisu na rok 2015.

V Súťaži družstiev prekvapivo zvíťazili rakúsky reprezentanti. Vo finále po takmer 5 hodinovom boji proti Nemecku, zvíťazil v rozhodujúcom piatom zápase Stefan Fegerl nad Patrickom Baumom a rakúsky hráči sa mohli radovať z titulu. Bronzové medaily si odvážajú reprezentanti Bieloruska na čele s Vladimirom Samsonov a Francúzi na čele s talentovaným mladíkom Simonom Gauzym.

V ženskej súťaži družstiev dominovali po tretí krát v rade Nemky. Vo finále si Han Ying, Shan Xiaona a Petrissa Solja poradili s rumunskou reprezentáciou hladko 3:0. O tretiu priečku sa podelili ruská a ukrajinská reprezentácia.

V Mužskej dvojhre dominoval Nemec s ukrajinskými koreňmi Dimitrij Ovtcharov. Vo finále si hladko poradil s portugalským reprezentantom Marcosom Freitasom 4:1 na sety. Ovtcharov v semifinále prešiel s prehľadom cez ďalšieho Portugalca Tiaga Apolóniu 4:0 na sety a Freitas po veľkej dráme otočil stav 3:1 vo svoj prospech proti Švédovi Pärovi Gerellovi.

V ženách triumfovala Rumunka Elizabeta Samara, ktorá vo finále zdolala naturalizovanú Číňanku, teraz už reprezentantku Holandska Li Jie po veľkej sedem setovej dráme. Na delenom treťom mieste skončili domáca obranárka Polina Mikhailova a Nemka Petrissa Solja.

Mužskú štvorhru ovládla zmiešana Rakúsko-portugalská dvojica. Stefan Fegerl a Joao Monteiro si vo finále poradili s rakúskou dvojicou Daniel Habesohn a Robert Gardos. Bronz získali domáci ruskí reprezentanti Kiril Skachkov a Alexander Shibaev a švédsky bratia Kristian a Mattias Karrlsonovci.

V ženskej štvorhre triumfovali Shen Yanfei (Španielsko) a Hu Melek (Turecko). Vo finále zdolali Rumunku Elizabetu Samaru a Maďarku Georginu Pótu. Do semifinále sa dostali Li Qian (Poľsko) s Li Jie (Holandsko) a Nemky Irene Ivancan po boku Han Ying.

Posted in Aktuality, Zo sveta.