Dve víťazstvá Zámčanov v prvej lige

Po dlhom polročnom čakaní sme sa konečne dočkali prvého kola nášho „dream teamu“. Túto sezónu, posilnený o skúseného obranára a nášho dobrého kamaráta Ivana Machalíka máme len tie najvyššie ambície. V klube dávame „áčku“ maximálnu prioritu, naša spoločná príprava bola perfektná. Posledné týždne pred začiatkom ligy sme všetci boli v dobrej hernej pohode a cítili sme sa vo forme.

3.10. Sobotu ráno 10:00 prvý zápas proti Vydranom. Za Vydrany nenastúpila jednotka tímu Adrián Gajdoschik zo zdravotných dôvodov (prajeme mu všetci skoré uzdravenie). Čakal nás tím s dvoma staršími a skúsenými hráčmi a dvoma dravými mladíkmi. My sme nastúpili v zostave so mnou, s Marcelom Filagom, Štefanom Ozorákom a prednosť do dvojhier dostal Ivan Machalík. Vydrany vyslali do Nových Zámkov Igora Ondrejičku, Andreja Bardoňa, Dávida Kissa a Jakuba Krajčoviča.

Úvod do stretnutia jednoznačne vyšiel nám. Ja s Marcelom Filagom sme si ľahko poradili vo štvorhre proti Ondrejičkovi a Bardoňovi. Počas celého zápasu sme boli lepší, silnejší na príjme a hlavne vo výmenách. Andrej so Števom vyhrali tiež veľmi ľahko takže sme sa rýchlo dostali do vedenia 2:0. V prvom kole každý jasne vyhral svoj zápas okrem Ivana Machalíka, ktorý narazil na Andreja Bardoňa. Bardoň ukázal veľké kvality v hre proti obrane. Ivan Machalík mi pripadal aj trošku menej rozbehnutý, lebo už v ďalších zápasoch Ivan ukázal svoje kvality a aj skúsenosti. Poradil si s Ondrejičkom a Krajčovičom v pomere 3:1 na sety. Marcel Filaga potvrdil dobrú formu, mal veľmi pekný zápas s Andrejom Bardoňom ktorý sa mu podarilo získať pre seba v pomere 3:2 pre seba. S Dávidom Kissom musel otáčať nepriaznivý stav 1:0 a 5:2 ale Marcel zmobilizoval svoje sily, začal sa tlačiť viac do svojho súpera a získal pre Nové Zámky ďalší bod. Števo Ozorák podal štandardný výkon, podarilo sa mu poraziť Igora Ondrejičku v prvom kole čo bol podľa mňa dôležitý bod. Potom ale trošku poľavil v koncentrácii v zápase s Jakubom Krajčovičom, netlačil sa do súpera a neposlúchal ho backhandový blok a príjem servisu čo ho stálo zápas. Na posledné kolo sa nechal vystriedať Andrejom Karasom, ktorý podľahol Dávidovi Kissovi. Ja som sa v tomto zápase cítil veľmi dobre. Proti Dávidovi Kissovi som podal veľmi kvalitný výkon, sedela mi jeho hra a vychádzali mi všetky moje signály. Také isté pocity mám aj zo zápasu proti Andrejovi Bardoňovi. Darilo sa mi eliminovať jeho silné stránky a dopĺňal som to výborným servisom.

TTC Interspead Nové Zámky A-Sk Vydrany B 11:3 (Filaga 3,5 Kopányi 2,5 Machalík 2 Ozorák 1,5 Karas 0.5+1 W/O)

Po veľmi dobrom obede a oddychu medzi zápasmi sme už boli pripravený čeliť ďalšiemu súperovi. Senec vyslal do Nových Zámkov takúto zostavu: Martin Gašparík, Richard Nagy, Zdeno Takáč a namiesto Petra Fialu nastúpil Radoslav Figura. My sme sa tiež rozhodli nemeniť zostavu. Do dvojhry som nastúpil po boku Marcela Filagu, Ivana Machalíka a Štefana Ozoráka. Na štvorhru nastúpil Andrej Karas so Števom Ozorákom. Hlavne štvorhry boli v tomto dvojzápase našou veľkou výhodou. Andrej a Števo si s prehľadom poradili s dvojicou Figura-Nagy 3:0 na sety. S Marcelom sme vo štvorhre mali trošku slabší nástup a hlavne vďaka Martinovi Gašparíkovi a jeho silnému forehandu sme prvý set prehrali 11:6. V ďalších setoch sme si však na to dali pozor, zlepšili sme aj príjem aj umiestňovanie prvej lopty a podarilo sa nám bez väčších problémov otočiť zápas na 3:1 pre nás. Zase sme sa ujali dôležitého vedenia 2:0 pre nás a v prvom kole sa nám podarilo vyhrať všetky dvojhry a zápas bol už viac menej rozhodnutý. Ivan Machalík bol už v oveľa väčšej pohode, hneď prvý zápas s Richardom Nagyom mu vychádzali aj útočné výpady a v čopovaných úderoch sa nepomýlil snáď ani raz. V zápase s Martinom Gašparíkom ukázal ešte viac zo svojho umenia a úplne sa mu podarilo súpera zdeptať. Ivanovi sa vždy podarilo vrátiť o jednu loptičku viac ako súper. Posledný zápas sa Ivanovi tiež podaril vyhrať s prehľadom 3:0 proti Zdenovi Takáčovi. Ivan Machalík je momentálne na 7.mieste úspešnosti! Števo Ozorák sa sťažoval už pred zápasom že sa necíti dobre. V zápase s Radoslavom Figurom bolo vidno že sa Števo trápi, mal problémy s ukončením výmeny a s príjmom servisu. Števo ale ako skúsenejší hráč zvládol túto situáciu, získal pre nás dôležitý bod v prvom kole. Namiesto neho bol pripravený do bojov Andrej Karas. Andrejovi tento deň ale vôbec nevyšiel, čím viac sa snažil, tým viac mu to nešlo. Chýbalo mu aj veľmi trošku štastia, s Martinom Gašparíkom v prvom sete nepremenil až 5 setballov. S Richardom Nagyom dokonca viedol Andrej 1:0 a 9:8 ale nepodarilo sa mu dotiahnuť zápas do víťazného konca. Všetci ale pevne veríme že Andrej zabudne na túto sobotu a v ďalších kolách ukáže svoj veľký potenciál. Marcel Filaga ukázal v tomto zápase veľkú psychickú odolnosť. Prehrával 1:0 a odvracal setbally tak ako proti Martinovi Gašparíkovi tak aj proti Zdenovi Takáčovi. Vždy sa Marcel dokázal zdvihnúť a zápas získať pre seba. Jeho posledný zápas s Radoslavom Figurom bol veľmi jednoznačný, Marcel s najlepším skóre 6/0 figuruje na 3.mieste úspešnosti! Ja som sa v tomto zápase cítil o niečo menej koncentrovaný a trošku aj unavenejší. Musel som čeliť veľkému tlaku keď Zdeno Takáč viedol 10:7 v štvrtom sete. Nakoniec sa mi ale podarilo odvrátiť všetky jeho setbally a získať zápas pre seba. Toto víťazstvo mi dodalo viac sebavedomia a svoje ďalšie zápasy proti Radoslavovi Figurovi a Richardovi Nagyovi som s prehľadom vyhral 3:0. Vďaka dnešnej neporaziteľnosti so skóre 5/0 sa nachádzam na 4.mieste úspešnosti!

Myslím si že celkový výsledok 12:2 v náš prospech je zaslúžený a odzrkadľuje našu pripravenosť a túžbu po čo najvyššom umiestnení v lige.

TTC Interspead Nové Zámky A-STK Senec A 12:2 (Kopányi a Filaga 3,5 Machalík 3 Ozorák 1,5 Karas 0,5)

Celkovo v našom tíme po tomto dvojzápase panuje dobrá nálada a spokojnosť. S dvoma výhrami a najlepším skóre v celej lige sme na čele 1.ligy mužov-západ! Pevne veríme že v ďalšom kole proti družstvu Metalfin Galanta B sa nám bude tiež takto dariť. Pokračujeme v našej poctivej príprave a tešíme na každý zápas. Dúfame že nás prídete podporiť aj 24.10. …

Fotogaléria zo zápasu

Tabuľa 1.liga mužov

Úspešnosť 1.liga muži

Posted in Aktuality, Blog, Liga, Muži.