Druholigisti stále neporazení…

Naše “áčko” čakalo včera ťažké kolo v Galante, lenže nás zápas bol preložený- tým pádom sme mali ako jediný tím voľno. Tak som si povedal “prečo by som nešiel podporiť naše béčko.” Tak som sa včera vybral do novozámockej haly pozrieť si 2.ligu, v ktorej som pred piatimi rokmi okúsil víťazstvo. Som aj rád že som celú sobotu mohol stráviť s našim “B” tímom.

17.10. boli na programe nasledovné dva zápasy. Doobeda o 10:00 nás čakal Trenčianska Teplá a poobede o 15:00 nastúpili Zámky proti Keraming Trenčínu. Na tento dvojzápas bola nasadená najsilnejšia zostava TTC Interspead NZ B. Pripravení boli Ivan Machalík, Ľubomír Haluška, Tibor Šumský a Milan Kozár.

Chalani mali veľkú motiváciu získať čo najviac bodov. V prvom zápase čelili Trenčianskej Teplej ktorá do Novýc Zámkov vyslala Jána Svitanu, Mareka Tuturu, Richarda Pružinca a Filipa Čechvalu. Úvod jednoznačne zvládli Novozámčania, vyhrali obe štvorhry a v prvom kole boli všetci okrem Milana Kozára neomylný. Za dôležitý zápas považujem najmä víťazstvo Ľuboša Halušku nad Marekom Tuturom, kde sa Ľubošovi podarilo zvrátiť stav 9:3 v piatom sete! Ľuboš už bol v zápase neomylný a pripísal si dve víťazstvá do štatistiky. Najviac exceloval ale podľa mňa Ivan Machalík. Vyžarovala z neho pozitívna energia, mal za stolom obrovský prehľad. Pridal na konto Novozámčanov 3 tiež veľmi dôležité body. Tibor Šumský ukázal, ako vždy veľkú bojovnosť a zanietenie v zápase. Mnohí by si mohli vziať z Tibora príklad, takto sa bojuje o každučký bod v zápase. Tibor síce v zápase nepridal až tak veľa bodov ako napr. Ivan, chýbala mu istota v úderoch a hlavne aj to povestné šťastie. Aj tak by som rád pochválil Tibora, predviedol dobrý výkon. Trošku sklamaním z našej strany bol výkon Milana Kozára. Na tréningoch hral vždy nátlakovo a s veľkou chuťou. V zápase ale však už hneď proti Filipovi Čechvalovi prakticky bez šance. Filip si Milana úplne rozobral dobrým servisom a prvým forehandovým útokom. Milan ale nezložil zbrane, s Richardom Pružincom viedol už 2:0 ale nepodarilo sa mu zápas dotiahnuť dokonca. Dúfal som teda že sa Milanovi bude dariť viac poobede. Celkovo si myslím že sme si víťazstvo zaslúžili, hlavne vďaka skvelému začiatku a famóznemu Ľubošovi a Ivanovi.

TTC Interspead NZ B- STK PC Trenčianska Teplá 8:6

Bodovali: Machalík 3,5 Haluška 2,5 Šumský 1,5  a Kozár 0,5

Po zápase sme sa vybrali na zalúžený obed. Super atmosféra, cítil som sa s “béčkarmi” veľmi príjemne. Veľmi ma mrzelo že som sa nemohol prezliecť a tiež si zahrať. Ja si ale musím na svoju príležitosť počkať týždeň…

O 15:00 Nás čakali hráči Keraming Trenčína. Nastúpili v zostave: Lukáš Gieci, Juraj Sýkora, Michal Pieťka a Monika Marousková. Tento zápas bol už oveľa iný, hostia vyhrali obe štvorhry a v prvom zápase Tibor Šumský podľahol Lukášovi Giecimu takže hostia už viedli 3:0! Lenže Novozámčania sa zmobilizovali a sériou piatich bodov v rade prevzali iniciatívu v zápase. Mňa osobne pozitívne prekvapil Ľuboš Haluška, víťazstvom nad bývalým prvoligistiom Jurajom Sýkorom. Celý deň hral veľmi koncentrovane, nekazil ľahké lopty. Zvládol aj zápas proti nepríjmnému Giecimu. Aj v tomto zápase bol jeden z mojich trénerov neomylný a pridal 3 body na konto TTC Interspead NZ B. Ivan Machalík pôsobil ešte viac sebavedome ako v zápase proti Trenčianskej Teplej. V útočných výpadoch sa takmer nepomýlil a myslím si, že nemálo útočníkov by sa za hentaké topspiny vôbec nehanbilo. Samozrejme Ivan s prehľadom porazil všetkých svojich súperov- dokonca bez straty setu! Tibor Šumský nebol v až takej hernej pohode. V prvom zápase mu podľa mňa vôbec nesadla hra Lukáša Gieciho. Tibor ale nesklonil hlavu a v zápasoch proti Marouskovej a Pieťkovi ukázal svoje kvality a prispel dvoma bodmi. Milan Kozár už pôsobil v zápase proti Trenčínu o niečo lepšie. S Marouskovou si poľahky poradil, s Pieťkom vyhral prvý set jednoznačne prvý set 11:3. Potom ale Milanovi odišla koncentrácia, Pieťka prevzal iniciatívu v zápase a získal ho vo svoj prospech. Milan ale v poslednom zápase ukázal že je veľmi skúsený borec a úplne vymazal Juraja Sýkoru. Zo zápasu mám tiež veľmi dobrý dojem, podarilo sa nám dostať z nepríjemného stavu a rýchlo zlomiť súpera. Celkovo, výhra 10:4 v nás prospech je veľmi jednoznačná, zápas sa mohol vyvinúť úplne ináč. “B” mužstvo je stále neporazené a je na 3.mieste tabuľky.

Ľubomír Haluška proti Jurajovi Sýkorovi

Ešte by som sa veľmi rád poďakoval našemu “B” tímu za spoločnosť a pogratuloval im ku dvom výhram a neporaziteľnosti.

TTC Interspead NZ B- Keraming Trenčín 10:4

Za domácich bodovali: Machalík a Haluška 3, Šumský a Kozár 2

Tabuľka 2.liga muži

 

 

Posted in Aktuality, Blog, Liga, Muži.