Köpings BTK zimuje na prvom mieste

V sobotu 29.10. nás čakalo druhé kolo vo švédskej lige. Čakal nás veľmi dôležitý zápas proti domácej Eskilstune a druhý zápas proti outsiderovi súťaže Ovansiljans BTK. Tentokrát sme nastúpili aj s jednotkou nášho tímu- Danielom Reedom. Ja som bohužiaľ do bojov moc nezasiahol, stále ma trápi zranenie ramena, odohral som iba jednu štvorhru.

V prvom zápase proti Eskilstune nám vyšli prvé dve kolá dvojhier veľmi dobre, za Eskilstunu pridali po jednom bode iba Johan Barius a Per Sandström. Vo štvorhrách Ingemar Péter s Danielom Reedom vyhrali svoj zápas veľmi presvedčivo, mne sa s Marcusom Pettersonom zvíťaziť bohužiaľ nepodarilo. Prehrali sme nešťastne 3:2, nevyužili sme vedenie 2:0. Bolo veľmi ťažké nastúpiť v rozohratom zápase proti hráčom, ktorý už boli rozohratí. Vo štvorhre ma do ničoho nepustili, tlak a záverečné údery boli viac menej v Pettersonovej réžii. Maďar Ferenc Horváth a Per Sandström prijímali dobre náš servis a moc nás nepúšťali do útoku. Prehra vo štvorhre ma trošku mrzí, no hneď prvý zápas po štvorhrách pridal víťazný bod Daniel Reed. Reed aj s Ingom Péterom vyhrali všetky svoje zápasy, boli v dobrej forme a obom sa podarilo poraziť dobre hrajúceho Sandströma. Za zmienku stojí aj slušný výkon Marcusa Pettersona, porazil Maďara Horvátha a pridal dôležitý bod. Celková výhra 8:3 je výborný výsledok, na Eskilstunu máme teraz náskok a dobrú východiskovú pozíciu pred odvetou.

Köpings BTK- Eskilstuna BTK 8:3

Pôvodne sme plánovali že v druhom zápase budem nasadený do dvojhier aj ja, no už počas rozohrávky som cítil bolesť, ktorá ma veľmi limitovala. Moji spoluhráči ale druhý zápas bez akýchkoľvek problémov zvládli, nestratili sme ani jeden set. K tomu zápasu nie je moc čo písať, chalani boli od súpera oveľa lepší a zaslúžene sme vyhrali 8:0.

Köpings BTK- Ovansiljans BTK 8:0

Odohrali sme posledné kolo prvej polovice súťaže, neprehrali sme ani jeden zápas a sme lídri Divízie 1- sever. Ja sa stále sústreďujem na doliečenie svojho ramena…

Tabuľka a úspešnosť Division 1 Norra

 

 

 

 

Posted in Aktuality, Liga, Muži, Zo sveta.