3. kolo fínskej ligy

15.10. Nás čakalo tretie kolo fínskej ligy, tým pádom sme aj začali druhú polovicu súťaže. Čakalo nás súboj o prvé miesto proti PT 75 Tamperre, druhý zápas sme odohrali proti nováčikovi z Koski a nakoniec sme hrali proti skúsenému tímu plnému ruských hráčov LPTS- Lahti. Nastúpili sme v klasickej zostave, čiže som hral po boku Inga Pétera a Akiho Kontalu.

Hala národného centra v Helsinkách

Prvý zápas sme smolne prehrali 4:3, víťazstvo nám ušlo len o kúsok. Hoci sa ani jednému z nás moc nedarilo, každý z nás pridal po jednom bode vo dvojhrách. Mne sa podarilo poraziť Miiku O’Connora 3:1 kde som zvládol dve koncovky. Druhý zápas som ale prehral proti skúsenému Pasimu Valastimu, svojim herným systémom si ma úplne rozobral a ja som nenašiel žiadnu zbraň proti jeho hre. Do štvorhry boli nasadený Ingo a Aki Kontala, po vyrovnanom súboji však prehrali 3:1 a z víťazstva sa radoval náš súper.

V druhom zápase sa náš šéf rozhodol vyskúšať novú posilu tímu Wega-  Estónca Riva Saramaeho. Druhý zápas som teda ja nezasiahol do žiadnych bojov a len sa pozeral na chalanov. Zápas proti Koski sa začal veľmi zle, Ingo Péter aj Aki Kontala prehrávali 2:0 vo svojich zápasoch. Nakoniec Aspoň Ingo vybojoval svoj zápas a držal nádej na plný bodový zisk. Saramae vo svojom prvom zápase hral veľmi dobre proti Veikovi Flemningovi a viedol bez problémov 2:0, no potom sa s nami osud pekne pohral. Saramae zle dostúpil po poslednej výmene v druhom sete, nevedel vôbec dostúpiť na ľavú nohu a musel skrečovať zápas. Týmto pádom Koski s nami viedlo už 3:1, našťastie aj Ingo aj Aki Kontala vyhrali svoje zápasy a vo štvorhre sme hrali o dva body. Nakoniec Ingo s Akim Kontalom prehrali veľmi smolne 3:2 11:8 v poslednom sete. Nováčikovi Koski sme podľahli 3:4.

Najhoršie prišlo ale až nakoniec. Tím LPTS mal veľmi dobrú formu, podarilo sa im vyhrať proti PT 75 Tamperre 4:3 a ruskí hráči pôsobily oveľa sviežejšie a rozohratejšie ako keď sme proti nim hrali v septembri. Hneď v prvých dvojhrách prehral Ingo proti Igorovi Egorovi a Aki Kontala proti Alexanderovi Savaljevovi zhodne 3:0. So mnou to tiež vyzeralo veľmi blede, s Arim Matim Koskinnenom som prehrával 2:0 a 10:7, nevedel som si zvyknúť na jeho hru so sendvičom a bál som sa niečo vymyslieť, robil som veľa chýb. Zázrakom sa mi podarilo vyhrať tretí set, zbadal som strach v Koskinennových očiach. Odvtedy som začal do neho páliť a vyhral som dva sety za sebou veľmi rýchlo a vyhral som celý zápas. V poslednom kole som ale nemal absolútne nárok na Alexandera Savaljeva. Robil mi problémy jeho ostrý príjem a backhandový servis, vždy som len nahodil vysokú loptu. Keďže v druhom kole dvojhier bodoval iba Ingo Péter cez Koskinenna, živili sme nádej aspoň na jeden bod. Do štvorhry sme nastúpili nahecovaný, hrali sme dobre takticky. Výmeny boli veľmi dlhé, aktívnejší sme však boli my a nakoniec sme to po piatich setoch zvládli a vyhrali 3:2. No konečný výsledok 4:3 pre Lahti je pre nás veľkým sklamaním.

V tabuľke sme klesli na tretie miesto, toto kolo sa nám vôbec nepodarilo. Nedá sa nič robiť, jedine zabudnúť a sústrediť sa na ďalšie akcie. Hlavne ten ďalší turnaj bude veľký boj…

Výsledky, tabuľka úspešnosť na tomto linku: http://www.sptl.fi/sptl_uudet/?page_id=20

 

Posted in Aktuality, Liga, Muži.