Majstrovstvá okresu mužov 2017

Prvý januárový víkend štartovalo prvé podujatie v novom roku- MO mužov pre rok 2017. Súťažilo sa v A a B kategórii. Piatok 7.1. bola na programe súťaž A kategórie (štart bez obmedzenia).

V A kategórii bolo nakoniec prihlásených 34 hráčov. Zišla sa komplet najlepšia osmička, takže tento rok bola konkurencia veľmi vysoká. Zápasy medzi Novozámčanmi sľubovali vyrovnané boje. V súťaži jednotlivcov sme boli už v základných skupinách svedkami dvoch prekvapení. V skupine D Martin Barci podľahol Milanovi Kozárovi 3:1 a v F skupine šokoval Ľubomír Ježo (STK Vlkas), ktorý porazil Andreja Karasa 3:2. V ostatných skupinách si najlepšie nasadení hráči obhájili svoje postavenie. Zaujímavým postupujúcim hráčom z druhého miesta bol nenasadený Július Galambos.

V osemfinále hlavnej súťaže bolo asi najväčším prekvapením vyradenie Ivana Machalíka. Podľahol Andrejovi Karasovi 3:0. Títo dvaja hráči sa ale veľmi dobre poznajú z tréningov a Karasovi hra proti obrane nie je cudzia. Za zmienku stojí aj veľký boj Štefana Ozoráka proti Júliusovi Galambosovi.  Štvrťfinále ponúklo už dva vyrovnané zápasy. Andrej Karas narazil na Tibora Šumského a diváci sa určite mali na čo pozerať. Obidvaja hráči sa snažili tlačiť forehandom, z čoho vznikali veľmi dobré výmeny. Nakoniec tento zápas lepšie zvládol Karas, zvíťazil 3:1. Druhý veľmi zaujímavý zápas sa odohral medzi hráčmi A tímu TTC Interspead Nové Zámky Marcelom Filagom a Martinom Barcim. Filaga viedol veľmi rýchlo 2:0, no potom sa nechal veľmi ľahko odtlačiť od stola. Barci mal takto veľa priestoru a darilo sa mu rozhodiť súpera a vyhrávať výmeny. V piatom sete chytil ale začiatok oveľa lepšie Filaga a náskok už udržal do konca. Vo zvyšných dvoch zápasoch to boli viac menej jednoznačné záležitosti- Štefan Ozorák vyhral 3:0 nad Milanom Kozárom, ja som si poradil s Viktorom Molnárom zhodne 3:0.

V semifinále som narazil na Štefana Ozoráka, druhé odohrali Marcel Filaga a Andrej Karas. Obidva zápasy mali jednoznačný priebeh až na prvý set medzi mnou a Ozorákom. Veľmi dobre sa do mňa od začiatku tlačil a prehrával som 5:1, no podarilo sa mi to ubojovať a vyhrať prvý set a nakoniec aj celý zápas. Vo finále som teda nastúpil proti svojmu trénerovi Marcelovi Filagovi. Naše zápasy sú vždy plné dlhých kontraspinových výmien a ani teraz tomu nebolo inak. Prvý set sa mi podarilo vyhrať po boji 11:8. V druhom sete som si tiež držal náskok dvoch bodov bol som aktívnejší, no v koncovke som pokazil dve ľahké lopty, Marcel sa toho chytil a získal set pre seba 12:10. Po tomto sete som ale zmobilizoval sily a začal som veľa vymýšľať na servise a príjme, čím som Marcela rozhodil a vyhral som tretí set 11:3. V poslednom sete to bola bitka o každý bod, ťahali sme sa až do stavu 9:9. Mal som šťastie že som podával ja, dvakrát som videl ako sa môj súper hýbe a videl som dieru. Príjem Marcelovi moc dobre nevyšiel a mne sa podarilo do neho natlačiť a vyhrať celý zápas. Bol to veľmi príjemný pocit vyhrať tento turnaj, dovolím si označiť tento finálový zápas proti Marcelovi Filagovi ako úplne najťažší zápas zo všetkých zápasov, čo sme proti sebe odohrali.

V A kategórii bola na programe aj súťaž štvorhry, hralo sa od začiatku K.O. systémom. Ja som v tejto súťaži nastúpil po boku Andreja Karasa. Hralo sa nám spolu vždy dobre, minulý rok nám len o vlások unikla medaila z univerziády. Do semifinále sa prebojovali prvé štyri nasadené dvojice, takže žiadne prekvapenia sa neudiali. V prvom semifinále ale prekvapil tretí nasadený pár Barci- Ozorák, porazili prvých nasadených Filaga- Machalík. V druhom semifinále sme s Andrejom vyhrali 3:0 proti Milanovi Kozárovi a Tiborovi Šumskému. Vo finále sme teda hrali proti Martinovi Barcimu a Štefanovi Ozorákovi. Zápas lepšie začali naši súperi, darilo sa im dobre nás rozhadzovať a umiestňovať údery tak, aby sme sa do nich nenatlačili. Barcimu nerobilo problém ani skrátenie hry, backhandovým flipom vždy dokázal dobre rozohrať výmenu. V druhom sete sa ale chyby začali kopiť aj na ich strane a tak sa nám podarilo vyrovnať. Ďalší set ale dopadol “presne ako cez kopírku”, chybovali sme viac my dvaja. Cez time out sme si s Andrejom povedali že prestaneme vymýšľať, začneme prijímať aj servovať jednoduchšie. Čuduj sa svete, loptičky ku nám prichádzali s oveľa menšou rotáciou, nebol problém sa natlačiť do výmeny, kde sme boli lepší. Štvrtý set sme vyhrali 11:6 a v piatom sme rýchlo chytili vedenie 5:1. Zmena taktiky zabrala, náskok sa nám podaril udržať až do konca. Veľmi si ceníme tento vyhratý zápas a aj celkový titul. Na záver len taká zaujímavosť, Andrej Karas vyhral súťaž štvorhry už tretí rok za sebou :) Minulé dva roky ale po boku Štefana Ozoráka.

 

Zľava: Marcel Filaga, Tomáš Kopányi, Andrej Karas a Štefan Ozorák

Zľava: Ozorák- Barci, Kopányi- Karas, Filaga- Machalík, Šumský- Kozár

Výsledky MO 2017 A kategória

 

Na druhý deň v sobotu bola na programe súťaz B kategórie (5.- 7. liga). Osobne som veľa z tohoto turnaja nevidel, tak sa to pokúsim zhrnúť. V súťaži jednotlivcov zvíťazil Kamil Röman (ŠK Sokol Jasová), ktorý si vo finále poradil so Simonom Ferencom (MŠO Štúrovo). Bronzovou medailou nás potešil Richard Demovič. Myslím si, že mal šancu dostať sa aj do finále, no bolo vidno na ňom rešpekt a strach tlačiť sa viac do útoku. Proti hráčovi ako je Simon Ferenc je presadiť sa pasavitiou takmer nemožné. Dúfam že tento výsledok povzbudí Riša do ďalšej práce.Druhé tretie miesto obsadil Csaba Bombicz (Agro Zemné).

V súťaži štvorhier putovali zlaté medaily do Bardoňova. Tretia nasadená dvojica Hajtman- Krulich prešla v semifinále cez domácich hráčov Božík- Csermák po veľkom boji 3:2. Zámčania nedokázali využiť veľké vedenie v treťom sete a to ich stálo nakoniec celý zápas. V druhom semifinále zvíťazila dvojica Kuruc- Ozorák proti druhému nasadenému, domácemu páru Gajdoš- Danczi 3:1.  Vo finále to bola až na jeden moment jednoznačná záležitosť pre Bardoňovčanov, keďsa za stavu 2:0 10:7 hráči až moc ponáhľali. Dokázali sa z toho ale otriasť a získať štvrtý set a tak aj titul Majstrov okresu.

Zľava: Simon Ferenc, Kamil Röman, Csaba Bombicz, Richard Demovič

Zľava: Danczi- Gajdoš, Božík- Csemák, Krulich- Hajtman, Kuruc- Ozorák

Výsledky MO mužov 2017 B kategória

 

Posted in Aktuality, Muži.