SM- saarja v Oulu

Minulý víked 21. januára sme odohrali štvrté kolo fínskej ligy. Mali sme veľkú motiváciu získať čo najviac bodov, minulé kolo sa nám vôbec nevydarilo- prehrali sme všetäky 3 zápasy 4:3. V tomto kole nás čakali Oulu, Turku a úradujúci šanpióni PT Espoo.

Hala v Oulu

Hneď na svoj prvý zápas som nastúpil proti veľmi silnému Rusovi Vladimirovi Brilovi. Prvý zápas som od neho dostal úplný odchod, najväčšie problémy svojim súperom robí ale svojim servisom, ktorý ani zďaľeka nie je podľa predpisov. Tesne pred tým ako ide trafiť loptičku len priloží svoju ľavú ruku a súper musí tipovať rotáciu. Tentokrát mi to šlo už oveľa lepšie, bol som na to pripravený. Bohužial v každom sete som pokazil vždy 3-4 príjmy, stálo ma to vždy dôležité body v koncovke. Nakoniec som zápas prehral 3:1, chyba bola jednoznačne v mojom príjme. Pokiaľ som podával ja alebo sa mi podarilo nejako prehodiť servis na druhú stranu, vo výmenách som väčšinou vyhrával ja. V druhom zápase ma už čakal príjemnejší súper Peiman Moradabasi, s ktorým som si poľahky poradil 3:0. Po dvojhrách bol stav 4:2 pre nás a tak sme s Ingom Péterom nastúpili do štvorhry proti Brilovi a Moradabasimu. V zápase sme dobre príjmali, boli sme aktívnejší ako naši súperi a hlavne viac odvážny v koncovkách. Štvorhru sme vyhrali 3:1, Oulu sme porazili 5:2 a získali dôležité body do tabuľky.

Druhý zápas sme nastúpili proti Turku. V prvom zápase sme si s nimi poradili hladko 5:1, no teraz na nás vytiahli nového hráča- Estónca Alexeia Nikonorova. A čuduj sa svete, nový hráč na nás hneď spravil 2 body, po výbornom výkone porazil aj Inga Pétera 3:1. Mne ale tento zápas vyšiel na výbornú, podarilo sa mi poraziť Majstra Fínska z roku 2014 Roopeho Kantolu (v prvom zápase som s ním prehral 3:1) a následne na to aj jeho brata Roniho Kantolu. Vďaka týmto víťazstvám sme išli do štvorhry zas za stavu 4:2 pre nás. Veľmi sme si s Ingom verili, tento deň sme hrali vážne dobre. Vo štvorhre sme dodržiavali taktiku, snažili sa hrať viac po čiare aby sa Nikonorov a Roope Kantola nedokázali natlačiť. Vyhrali sme presvedčivo 3:0 a celkovo zápas 5:2. Mal som dobrý pocit z toho, že sa mi snáď prvýkrát v tejto lige podarilo podržať svoj tím.

Na posledný zápas sme nastupovali veľmi motivovaný. Boli sme pripravený zobrať body veľkému favoritovi PT Espoo. A úvod nám vyšiel vynikajúco. Ingo Péter hneď zostrelil 3:0 Janiho Jormanainena a ja som porazil 3:0 Pauliho Hiettika. Následne na to podľahol nevýrazný Aki Kontala Tonimu Soine 3:0 čiže 2:1 pre nás. Zápas pokračoval a na stoloch sa odohrávali dva veľmi pekné zápasy. Ingo Péter hral proti Tonimu Soine a ja som nastúpil proti svojej nočnej more Janimu Jormanainenovi. Jeho herný štýl mi moc nevyhovuje, z backhandu je veľmi istý a vo forehande nemá problémy hrať prechody a aj kontraspiny. V zápase som nebol trpezlivý, súper ma nútil robiť chyby. Prehrával som 2:1 a 7:4, Aki Kontala mi zobral time out. Počas time outu mi ani nehovoril veľa o taktike, išlo hlavne o to aby som skľudnil svoje emócie. Od time outu som nepovedal ani jedno slovo a set som vyhral 11:8 a bol som späť v zápase. V piatom sete som behal za každou loptou, do každého príjmu som sa snažil dať maximum rotácie, no zase som bol ja ten čo v koncovke ťahal za kratší koniec a prehral som 11:9 v piatom sete. Zápas na vedľajšom stole dopadol ale naopak, Ingo Péter vyhral 3:2 v koncovke piateho setu čiže sme viedli 3:2! Do posledného zápasu nastupoval Aki Kontala proti Hiettikovi. Moc veľa som z tohoto zápasu nevidel (akurát som hral, Ingo skončil skôr), ale Kontala prehral smolne 3:2, v piatom sete nevyužil vedenie 8:3. Takže sme sa dostali do rozhodujúcej štvorhry, no teraz za stavu 3:3. Čakali nás Toni Soine a Pauli Hiettiko, v prvom zápase sme prehrali 3:2 a 14:12 v piatom sete. Tentokrát sme ale od začiatku boli živší, aktívnejší a nepúštali sme ich zbytočne do hry. Snád okrem jedného setu, kde sme pokazili veľa ľahkých lôpt, sme úplne ovládli tento zápas a podarilo sa nám poraziť PT Espoo 4:3! Máme z tohoto výsledku veľkú radosť.

Meno nášho tímu teraz svieti na druhom mieste tabuľky a máme už istotu účasti vo finálovej štvorke. Pravdepodobne narazíme znova na PT Espoo ale ešte fínsku ligu čaká jedno kolo…

 

Posted in Aktuality, Liga, Muži, Zo sveta.