Ako sa darí tento rok Novozámčanom

Túto sezónu veľmi málo píšem o dianí na Slovensku a hlavne v Nových Zámkoch, tak teraz sa Vám pokúsim spísať prehľad ako sa darím našim družstvám v jednotlivých ligách. Vychádzal som zo štatistík a tabuľiek, ktoré nájdete na www.pinec.info.

1. Liga muži- západ (TTC Interspead NZ A)

Tím posilnený o Martina Barciho si zatiaľ počína skvele. Tento rok zatiaľ nenašli ani jedného premožitela, zvládli ťažké zápasy proti Galante a Spojom Bratislava. Veľmi dobre sa darí Marcelovi Filagovi a Ivanovi Machalíkovi, Martin Barci a Štefan Ozorák hrajú stabilne a držia si úspešnosť nad 50%. V tabuľke sú teraz na skvelom prvom mieste a veľmi držím palce aby tam vydržali až do konca sezóny!

Tabuľka 1. liga muži- západ

2. Liga muži- NR/TN (TTC Interspead NZ B)

Tento rok môže naše béčko využívať aj Andreja Karasa a je to aj vidieť na ich postavení v tabuľke. V roku 2017 sú tiež neporazený tím, no dvakrát uhrali remízu prot Trnovcu a Trenčínu. Andrej Karas patrí medzi najlepších hráčov druhej ligy, “rutinérske” výkony podávaju aj zvyšok tímu- Tibor Šumský, Ľubomír Haluška a Milan Kozár. Nové Zámky sú na štvrtom mieste tabuľky, záchranárske práce ich túto sezónu určite nečakajú. Myslím si že v posledných kolách určite dostanú priestor aj mladí hráči, čo je len dobré pre rast hráčov v Zámkoch.

Tabuľka 2. ligy mužov NR/TN

4. Liga muži- skupina C (TTC Interspead C, TTC Interspead D)

V tejto lige suverejne kraľujú Šurany A, naše dva celky sa nachádzajú na 8. mieste (C) a 11. mieste (D). Céčko má tento rok bilanciu 3 výhry, 3 prehry a má aj remízu. Myslím si že pre tento tím zložený s mladíkov, (Roman Ďurovič, Lehotka Peter,Makacs Ákos a Božík Juraj ml.) ktorý odohrali aj veľa turnajov SPM, je trochu sklamanie. Je ale vidno že v tomto tíme dostávajú šance aj Alexander Csermák a Roman France, pre ktorých je ešte táto liga zatiaľ veľmi silná- možno preto majú céčkari viac prehier. Tento tím by sa mal v pohode udržať, pri troške poctivého tréningu a ctižiadostivosti môžu pomýšľať budúcu sezónu na postup! Potenciál na to určite chalani majú.

Náš “D” tím (Nikoleta Búdová, Richard Gajdoš st., Martin Ando a Tibor Petrák) sa nachádza až na 11. mieste tabuľky, čo ukazuje asi veľmi dobrú kvalitu tejto ligy. V zostave sú samí skúsený hráči, no túto sezónu sa kôli tréningovým výpadkom nedokážu chytiť. Tento rok bilancia zatiaľ bilancia 2 výhry, 3 prehry a 2 remízy. Sezóna ale ešte ani zďaleka neskončila a myslím si že aj tomuto tímu sa podarí zachrániť.

Tabuľka 4. ligy mužov skupina C

5. Liga muži (TTC Interspead E)

Tento tím, zmiešaný zo starších a mladších hráčov sa nachádza na 8. mieste tabuľky. Táto súťaž je dobrá hlavne pre nádejných hráčov Alexandera Csermáka a Romana Franceho– odohrajú veľa zápasov a získajú cenné skúsenosti. Aj ja sám som kedysi túto ligu hral a dalo mi to veľa do pingpongového života. Spoľahlivé výkony podáva Richard Gajdoš st. a svoj štandard si drži aj Juraj Božík ml. Rok 2017 síce nezačali ideálne (1 výhra, 4 prehry a 1 remíza) myslím, že sa bez problémov udržia a môžu tím potiahnuť vyššie, bodové rozdiely sú v tabuľke veľmi tesné.

Tabuľka 5. ligy mužov

6. Liga muži (TTC Interspead F)

Mužstvo zložené z mladých hráčov druhej tréningovej skupiny, (Nina Višňovská, Manuel Haulík, Boris Barčiak a Filip Daráž) nachádzajúci sa na 8. mieste tabuľky. Na začiatky skvelá liga pre týchto hráčov, nájde sa tu veľa hráčov, ktorý kvalitami dosahujú aj 5. ligu. Tento tím má možnosť každodenného tréningu a aj účastí na veľa turnajoch, môžu sa len a len zlepšovať. Tento rok zatiaľ bilancia 2 výhry a 4 prehry, ak by náhodou potrebovali pomôcť, môžu rátať s Romanom Francem alebo Peterom Kopányim. Zostup do 7. ligy im určite nehrozí.

Tabuľka 6. ligy mužov

 

Samozrejme sezóna ešte ani zdaľeka neskončila, odohrá sa ešte veľa zápasov. Je ešte veľa priestoru a času na zlepšovanie, držím svojmu materskému klubu palce!

 

 

Posted in Aktuality, Liga, Mládež, Muži.