Marcel Filaga: bol to výborný zápas s kvalitným a favorizovaným súperom…

Posledný víkend náš prvoligový tím odohral veľké derby proti lídrovi- Spojom Bratislava. Tento zápas bol aj súboj o predbežné prvé miesto v tabuľke. O zápase som sa podrobnejšie porozprával s jednotkou tímu- Marcelom Filagom

Marcel Filaga v akcii…

Marcel, v prvom rade gratulujem k dobrým výsledkom počas celej sezóny. Úloha lídra v tíme ti evidentne veľmi svedčí a zatiaľ si najväčším ťahúňom tímu. Prezradíš nám nejaké tajomstvá ako to robíš, že stále po dlhé roky patríš medzi top hráčov ligy?

Ďakujem. Za môj úspech vďačím celému mužstvu (Štefan, Ivan,Martin,Andrej a nehrajúci kapitán Lubomír), pretože keď je podpora, pohoda a spoločný cieľ, tak sa hrá každému dobre a darí sa ako aj jednotlivcom, tak aj celému tímu. A tie tajomstvá? Ku každému zápasu pristupujem zodpovedne, disciplínovane a sústredim sa na každú loptičku, pretože v lige sú všetci hráči dobrí. Každé vítazstvo ma teší, lebo dneska nikto nedá nič zadarmo.

Tím sa oproti minulej sezóne trochu pomenil, prišiel staro-nový hráč Martin Barci. Ako sa Vám spolu hrá a čo atmosféra medzi zápasmi?

S Martinom sme hrávali od žiackych čias, takže si rozumieme aj v športovom a aj v súkromnom živote. Ešte by som chcel spomenúť jeho profesionalitu a prístup k tréningovému procesu. Je to aj jeho zásluha, že celý tím hrá dobre.

Ako sa ti hrá štvorhra po boku Ivana Machalíka? Ste zatiaľ dvaja najlepší hráči klubu a štvorhry na úvode zápasu bývajú často rozhodujúce.

Môj predošlý partner mal agresívnejší štýl ale aj s Ivanom si rozumieme a dopĺňame sa. Je to veľmi variabilný a skúsený hráč, dobre sa s ním spolupracuje. Dopĺňame sa a zatiaľ sa nám podarilo poraziť veľa dobrých štvorhrových dvojíc, čo nás teší. Ešte by som chcel vychváliť Ivanove útočné údery, ktorými veľakrát zaskočí súperov. Ivan je obranár a každý od neho čaká skôr obranné údery, no jeho útok je niekedy účinejší ako ten môj.

Posledný víkend ste hrali derby zápas proti Spojom Bratislava. Ako si sa cítil pred a počas zápasu? Počul som že atmosféra na zápase bola fantastická…

Áno bol to kvalitný zápas s výbornym a favorizovaným súperom. Pred zápasom som sa zameral na oddych a regeneráciu, pretože som vedel, že ma čakajú ťažké zápasy po psychickej ale aj po fyzickej stránke. Na každého súpera som sa dôkladne pripravil v hlave. Pred zápasom som si opakoval, čo budem hrať na konkrétneho hráča a snažil som sa to opakovať. Ďalej som sa sústredil na môj pohyb, príjem, servis, miesta kde budem smerovať môj útok. Zameral som sa hlavne na silu mojich úderov lebo som vedel , že pri takom kvalitnom súperovi si nemôžem dovoliť dať ľahkú loptu, inak by pre mňa výmena skončila neúspešne. A keď už spomíname tento zápas tak by som v prvom rade poďakoval mojim spoluhráčom za odvedený výkon, Ľubomírovi Haluškovi za cenné rady, divákom za super povzbudzovanie a všetkým čo nám držali palce aj na diaľku (dostal som veľa správ a tel.najmä z nášho okresu). Chcem poďakovať za Fair Play nášmu súperovi, a chcem vychválit všetkých jeho hráčov, vďaka ktorým bol zápas kvalitný hlavne pre divákov.

Vedel by si stručne opísať priebeh zápasu, prípadne spomenúť zlomové a dôležité momenty?

Podľa mňa zlomový bol každý zápas, ale ako to býva v dôležitých zápasoch, tak štvorhry boli veľmi, veľmi dôležité. Boli to dobré a vyrovnané štvorhry s kvalitnými a dlhými výmenami so šťastnejším koncom pre nás. Potom Ivan vyhral dôležitý a vyrovnaný zápas s Andrejom Liptákom, v ktorom Andrej hral krásny, útočný stolný tenis no na Ivana to nestačilo. Potom Martin prehral s Matúšom Martinkom ale treba uznať kvalitu Matúša. Martin na neho jednoducho nemal. Ďalší zápas Štefan podľahol Tonovi Hamranovi. Tono vyhral tiež zaslúžene a súper nás začal dobiehať. Na ďalší zápas nastúpil proti mne René Drinka. Hral som sústredene a nedal som Renému ani jednu loptu zadarmo, zvíťazil som 3:0. Ako zápas pokračoval tak Martin prehral svoj ďalší zápas s dobre hrajúcim Andrejom Liptákom ale na vedľajšom stole Štefan svojom bojovnosťou, dobrou taktikou a svojim nechytatelným backhandovým príklepom porazil výborného hráča Matúša Martinku. Podľa mňa toto bol ten najväčší zlom, psychická výhoda sa vrátila opäť na našu stranu. Ďalší zápas som vybojoval a to doslova proti lepšiemu  hráčovi- Tonovi Hamranovi. Takto sme postupne pozbierali potrebné body na celkové vítazstvo v celom zápase. Aj Ivan aj Štefan vyhrali svoje ďalšie zápasy a tak sme sa mohli radovať z tažkého ale vydretého víťazstva.

O akú hernú stránku si sa v zápase proti Spojom opieral, resp. čím si robil najviac bodov?

Ako vždy som zbieral body mojím backhandovým servisom a forehandovým topspinom. Počas celého zápasu som vedel dobre prijať súperov servis a tak ich nepustiť do tvorenia hry.

Na záver posledná otázka: Ste prví v tabuľke, no do konca sezóny ostáva ešte veľa zápasov. Zvládli ste už zápasy proti Galante a aj Spoje. Ktorý zápas resp. dvojzápas môže byť ešte kľúčový v boji o vytúžený titul?

Treba si dať pozor na každý zápas, vo Feromaxe sme sa presvedčili že žiadny zápas neni ľahký, vyhrali sme veľmi tesne 8:6. Treba sa pripraviť na každý zápas, v tejto súťaži nenarazíte na ľahkého súpera. Budeme ale bojovať a snažiť sa o čo najlepšie výsledky. Na záver by som chcel ešte raz poďakovať všetkým čo nás prišli v sobotu podporiť.

Marcelovi Filagovi ďakujeme za zaujímavý rozhovor a pevne veríme, že sa Zámky túto sezónu dočkajú vytúženého titulu :-)

 

 

Posted in Aktuality, Liga, Muži.