Zápas proti BTK Enig

V nedeľu nás čakal opäť veľmi ťažký súper- BTK Enig. Minulú sezónu skončili na štvrtom mieste, tento rok posilnili aj o veľmi dobrého Švéda Jespera Hedlunda. Jednotkou v tíme je bývalý dánsky reprezentant Moorten Hyrup Rasmussen. Enig dopĺňajú dvaja Švédi, Martin Lovén a Fredrik Cöster. Do tohoto zápasu sme nastúpili odhodlaní pobiť sa o body. Do dnešného zápasu sme namiesto Viktora Gullba nasadili Johana Bariusa. Naša zostava bola okrem pozícii štyri totožná so sobotňajšou.

Do prvých dvojhier nastúpili Ingo Péter proti Hedlundovi, na druhom stole hral Barius proti Lovénovi. Barius svoj prvý zápas v superettan nezvládol ideálne, nevyhovovala mu hra súpera, sám bol nervózny a nehral takticky správne. Prehra 3:0, no očakávaná, Lovén mal v minulej sezóne skóre 16-9 takže sa jedná o skúseného a dobrého hráča. Ingo Péter odohral veľmi ťažký zápas. Jesper Hedlund sa viac sústredí na rotáciu a umiestňovanie vo výmenách. Svoju hru dopĺňa dobrým opačným servisom. V úvode ale Hedlundovi vadila backhandová packa a prvý silný topspin. Ingo viedol 1:0 no v druhom sete si Hedlund odstúpil od stola a začal lopty umiestňovať perfektne na lakeť. Ingo tam bol o niečo neskoršie, Hedlund z tohoto dokázal vyťažiť a vyhral druhý set. V treťom sete Hedlund zapojil aj svoj opačný servis a Ingo robil veľa chýb na príjme. Hedlund sa po dobrej hre dostal do vedenia 2:1. Cez timeout som podaril Ingovi nech si na servis čo najviac počká a skúsi si ho podržať na rakete. Ingo sa sústredil na príjem a zapojil do hry viac aj backhand topspin a podarilo sa mu Hedlunda uhrať vo výmenách. V piatom sete sa podarilo chytiť úvod lepšie opäť Ingovi. Tento víkend bol veľmi dobre psychicky odolný a dokázal zvládať ťažké situácie. Podarilo sa mu vyhrať piaty set a aj celý zápas 3:2. Nasledoval zápas Sandströma proti Rasmussenovi. Per ukázal dobrú hru proti ľavákom, bol dobrý vo výmene a vedel si poradiť s Rasmussenovým blokom. Sety končili väčšinou v koncovkách no vždy mal navrch náš hráč. Veľmi dôležitá a dobrá výhra Sandströma 3:1. Posledný zápas v prvom kole ma čakal proti Fredrikovi Cösterovi. Ľavák s nepríjemným servisom mi robil veľké problémy od začiatku. Môj súper nekazil žiadne ľahké lopty, mne sa nedarilo vôbec na príjme. Bol som aj veľmi nervózny, cítil som šancu, že môžem pridať tretí bod na naše konto. Prvé dva sety som ale prehral 11:8 a bol som vo veľmi zlej pozícii. Cez timeout mi Ingo poradil nech si servis nechám spadnúť a hrám ho na istotu a aby som sa nebál hrať agresívne aj keď zle prijmem. Sústredil som na Cösterov servis, začalo mi to tam konečne padať. Svoj servis som si v tomto sete podržal a vyhral som 11:4. Štvrtý set som sa ešte viac sústredil, neurobil som chybu na príjme a vyhral som 11:2. Do piateho setu som nastúpil odhodlaný a videl som na svojom súperovi náznak strachu. Pokračoval som v tom istom, dostal som sa do vedenia 7:3 a náskok som si už udržal do konca. Bol som veľmi rád že vedieme 3:1!

Po pauze nás čakalo ťažké druhé kolo dvojhier. Ingo proti Rasmussenovi a Sandström proti Hedlundovi. Ingo to mal proti Rasmussenovi veľmi ťažké, dánsky hráč je veľký bojovník a nikdy sa nevzdáva. Ingo vždy v tomto zápase viedol, veľmi dobre prijímal servis. Z backhandovej packy bol Rasmussen úplne zúfalý. Rasmussen sa ale vždy po prehratom sete dokázal otriasť a hrať výmeny s Ingom. Silný bol hlavne z backhandu a na forehande dobre prechádzal. Ingovi nezostávalo nič iné len bojovať tiež, koncovku piateho setu opäť zvládol lepšie on. Ingo predviedol veľmi dobrý výkonu aj proti Enigu a pripísal si dva body. Na druhom stole bojoval Per Sandström proti Jesperovi Hedlundovi. V prvých dvoch setoch si Hedlund vedel dobre rozhodiť Pera na príjme, vracal mu falš servisu naspäť a bol z toho problém. Po dvoch setoch bez šance, Sandström spomalil, začal hrať servis s menšou rotáciou. Nerobil chyby ani vo výmenách a podarilo sa mu vyrovnať na 2:2. Tretí a štvrtý set hral vážne perfektne. V piatom sete sa ale hra vyrovnala, Hedlund prestal chodiť daleko od stola a dostával Pera pod väčší tlak. V rozhodujúcich momentoch bol Hedlund ale lepší a vydrel pre Enig druhý bod. Nasledoval môj zápas proti Martinovi Lovénovi. Do zápasu som už nastúpil kľudnejší, vedel som že nervozitou si vôbec nepomôžem. Jeho hra mi bola veľmi príjemná, v tlaku som si vedel nájsť dobré miesto na prestrelenie a keď som bol pasívny tak mi Lovén neublížil. Celý zápas bol len o tom nerobiť chyby a počkať si na správnu príležitosť zakončiť. Vo vyrovnaných stavoch som vždy volil hru skôr na istotu, vždy sa mi to vyplatilo. V zápase som dodržal taktiku a podarilo sa mi ho vyhrať 3:1. Johan Barius bol medzitým na druhom stole veľmi blízko výhry. Proti Cösterovi viedol 2:0 a bol lepším hráčom. Od tretieho setu sa ale akoby zľakol šance vyhrať a nechával Cöstera hrať svoju hru. Cöster využil šancu, vrátil sa do zápasu a dokázal ho otočiť vo svoj prospech. Trochu smolná prehra Bariusa, viedli sme teda 5:3.

Čakali nás štvorhry a ja som si po včerajšku veľmi veril. Vedeli sme, že proti nám postavia dvoch ľavákov, čo bola výhoda pre nás. Na Rasmussenovi a Hedlundovi bolo vidno, že nie sú dobre zohratí. S Ingom sme vždy dokázali nájsť miesto, kde si dvaja ľaváci budú zavadzať. Opäť sme boli dobrý v hre nakrátko a aj na príjme. V prvých dvoch setoch sme opäť ovládli hru a viedli sme 2:0. V treťom sete sme tiež boli veľmi sústredení, nekazili sme ľahké lopty. Viedli sme dokonca 10:6, no potom prišli dva slabšie príjmy z mojej strany a dobrá packa od Hedlunda. Za stavu 10:9 sa nám ale podarila vyhrať posledná výmena a mohli sme sa tešiť z druhej výhry cez víkend!

Pre náš klub to bol neuveriteľne dobrý víkend. Podľa mňa nikto z našich hráčov a ani trénerov nečakal, že vyhráme obidva zápasy. Po štyroch zápasoch prvej polovičky súťaže máme 4 body a sme s najlepším skóre na 3. mieste. O mesiac nás čaká ďalšie kolo, privítame lídra z Halmstadu, druhý zápas proti nebezpečnému Kvarnby AK…

Köpings BTK- BTK Enig 6:3

Posted in Aktuality, Blog, Liga, Švédsko.