Roman France: Finálový zápas s Uheríkom bol náročný…

Dňa 3.12. sa v stolnotenisovom centre v Bratislave odohral druhý turnaj seriálu slovenského pohára mladších žiakov. S veľkou radosťou prinášam správu o našom hráčovi Romanovi Francem, ktorému sa podarilo tento turnaj vyhrať! Podarilo sa mi s Romanom sa spojiť a opýtať sa ho pár otázok…

Roman skvelý výsledok. Povedal by sa nám viac, ako turnaj pre teba prebiehal?
Na turnaj prišlo 138 chlapcov a 58 dievčat, takže už ráno sme vedeli, že to bude časovo náročné. Len základné skupiny skončili okolo 15,30 hod. Zo skupiny som postúpil ako prvý. Všetky zápasy som vyhral 3:0.Hlavná súťaž sa začala pred 16,00 hodinou. Nastúpil som proti Horečnému, vyhral som 3:0. Ďalej som sa stretol s Mitrikom, opäť som vyhral 3:0. O postup do štvrťfinále som hral proti Fojtíkovi, ktorého som porazil 3:0. S Mudrákom som bojoval o postup do semifinále a tento zápas som vyhral 3:1. O postup do finále som hral s Kubalom, ktorého som porazil 3:2. Finálový zápas s Uheríkom bol náročný, hral sa po 21.00 hodine, ale vybojoval som si výhru 3:2.

Ako si sa na tento turnaj pripravoval? Robil si aj niečo špeciálne?
Na turnaj som sa pripravoval ako vždy pravidelnými tréningom a aj individuálnymi tréningami s trénerom Haluškom. Venoval som sa aj podaniu. Doma si občas zacvičím, skáčem aj na švihadle a chodím behávať s otcom.

Ktorý zápas bol pre teba najťažší na celom turnaji?
Najťažší zápas bol s Nicolasom Kubalom, tento považujem za zlomový, nakoľko som ho ešte neporazil a týždeň dozadu vo Valalikoch ma porazil tesne 3:2.

O akú hernú stránku hry si sa najviac opieral a čím si robil najviac bodov?
Snažil som sa útočiť hneď ako to bolo možné forehandovým topspinom, veľa bodov som tiež získal podaním.

Máš nejaký rituál pred dôležitými turnajmi/zápasmi?
Rituál? Ráno pred súťažou ako vstanem sa osprchujem, aby som sa dobre prebral. Vždy sa teším na atmosféru turnaja.

Na záver: aké máš ciele na túto sezónu?
Mojim cieľom je podať čo najlepší výkon na každej súťaži, samozrejme aj na okresných ligách. Vo svojej kategórii by som sa chcel udržať v najlepšej päťke na Slovensku. Samozrejme vylepšovať techniku hry, zlepšiť tiež kondíciu.Na MSR by som chcel dostať na stupne víťazov. To je môj sen na túto sezónu.

Romanovi ďakujeme za rozhovor a samozrejme mu držíme palce. Rád by som ešte dodal výsledky ostatných hráčov nášho klubu.

Roman France víťaz turnaja SPM Mladšieho žiactva

Mladší žiaci

33-64. Adamička Dominik, Kaňák Vojtech, Kopečný Daniel
69-102. Kuruc Matej
136-138. Zachar Daniel, Danács Radovan, Farkas Marek

Mladšie žiačky

29-42 Józsová Romina

Kompletné výsledky turnaja

 

Posted in Nezaradené.