Zhrnutie po základnej časti extraligy

V extralige sa dohrali už všetky stretnutia, v januári sa súťaž rozdelí na dve časti. Tímy, ktoré sa umiestnili na pozícii 1-6 zabojujú o titul majstra SR. Zvyšných šesť bude bojovať o záchranu, vypadávajú dva tímy.

Rád by som ešte napísal o našich posledných štyroch zápasov. Pred dvoma týždňami sme privítali obhajcu titulu- SK Vydrany a veľmi silné Malacky. V piatkovom zápase proti Malackám sme prehrali 6:1, jediný bod vybojoval Marcel Filaga, ktorý porazil obranára Kalužného. Trochu zamrzia prehry dve prehry 3:2, Barci proti Bratovi a Ozorák proti Jančimu. Malacky majú tento rok veľmi dobré mužstvo, dovolím si tvrdiť že tento rok siahnu na medailu.
V sobotu sme nastúpili proti Vydranom. Úradujúci majster ma skvelých hráčov, boli jasným favoritom. Naši ale v dvoch zápasoch zabojovali a prehrali len tesne 3:2 (Ozorák proti Pekovi a Machalík proti Lelkešovi). Vydrany vyhrali tento zápas 7:0. Je možno škoda, že sa našim nepodarilo uchmatnúť aspoň jeden zápas. Vydrany ale majú obrovskú kvalitu a potvrdili rolu favorita.

Minulý piatok a sobotu vycestovali naši na sever Slovenska. V piatok sme nastúpili proti Čadci. Čadca je v extralige už dlhé roky, Radoslav Blažek a Pavel Petráš sú veľmi skúsení hráči. Naši podali bojovný výkon, Filaga a Machalík porazili Cypricha. Špeciálne Ivan Machalík prekvapil proti Petrášovi, podarilo sa mu vyhrať 3:2. Toto bolo ale z našej strany všetko, Blažek bol bezchybný a Novozámčania prehrali 6:3.
V sobotu odohrali naši posledný zápas základnej časti proti Žiline. V tomto zápase sa našim hráčom darilo oveľa viac, vyhrala sa štvorhra, Machalík s Filagom robili zhodne po dva body. K víťazstvu prispel aj Štefan Ozorák, ktorý porazil Petra Mráza. Toto víťazstvo 6:2 bolo pre našich veľmi dôležité, podarilo sa nám odpútať od dna tabuľky.

Nové Zámky sa nachádzajú na 10. mieste v extralige. Chalani cítia obrovský medzi 1. ligou a extraligou, hráči sú rýchlejší, silnejší. V druhej časti súťaže zabojujeme o záchranu. Myslím si, že najdôležitejšie budú zápasy proti Rožňave a Žiline. Verím ale že naši hráči budú získavať body aj proti ostatným.

Extraliga po základnej časti

Posted in Aktuality, Liga, Muži, Sumár výsledkov.